Medische industrie


Branches-medischeindustrie-1 Branches-medischeindustrie-2 Branches-medischeindustrie-3

Aan de kwaliteit van toe te passen componenten in de medische industrie worden de hoogste eisen gesteld. Indien een ontwerp voor een installatie in de medische sector na een uitgebreide testfase is goedgekeurd en gevalideerd dienen de automatiseringscomponenten zoals PLC’s, bedienpanelen en IPC’s niet meer te wijzigen. Dit geldt zowel voor de toegepaste hardware, firmware als programmeringssoftware. Onze leveranciers Exor, Hitachi en ads-tec zijn zich hiervan terdege bewust. Indien gewenst kan men voor de toepassingen in de medische sector een versie van een product “bevriezen” zodat u ervan verzekerd kunt zijn dat niets in het product wordt gewijzigd.

Gezien het feit dat in de medische sector om bovenstaande reden langer met een productontwerp wordt gedaan is ook de leverbaarheid na een langere tijd nog zeer gewenst. Ook op deze eis kunnen onze leveranciers inspelen.

Vaak is er voor de medische sector een maatoplossing noodzakelijk en kan er niet zomaar worden volstaan met een standaard industrieel ontwerp. Onze leverancier Exor heeft in de laatste decennia bewezen hiertoe goed in staat te zijn. Als voorbeelden noemen wij het aanpassen van het touch screen in het totaal ontwerp van het bedieningsoppervlak van een medische machine en het ontwikkelen van een specifiek I/O board dat direct kan worden gekoppeld aan de touch screen.

Ook onze leverancier ads-tec heeft jarenlange ervaring in de productie en levering van IT componenten t.b.v. de medische sector. Men denkt mee bij het concept, het specifieke ontwerp tot aan de productie van het eindproduct volgens EN60601, UL en FCC. De hoogste kwaliteit en langere beschikbaarheid van het product staan hierbij centraal.

Voor toepassing in ziekenhuizen en laboratoria leveren de bedienpanelen t.b.v. de gebouwautomatisering eBis van Exor veel mogelijkheden.
Wenst men gegevens uit een medische installatie te loggen en te rapporteren dan kan dit worden gerealiseerd met behulp van onze Reliance Scada software.

Onze producten t.b.v. van de medische sector:

Exor bedienpanelen

Hitachi PLC’s

ads-tec IPC’s

eBis bedienpanelen

Reliance Scada software