Schakelkastenbouw


Branches-schakelkastenbouw_1 Branches-schakelkastenbouw_2

Wensen uit de sector schakelkastenbouw zijn: 

  • Snelle levering
  • Degelijke ondersteuning
  • Eenvoudige inbedrijfstelling
  • Ruime keuze aan producten
  • Duurzaamheid van de installatie
  • Modulaire opbouw
  • Aantrekkelijke prijsstellingen

Snelle levering, als het kan vaak nog dezelfde dag en degelijke ondersteuning heeft Hiflex leren kennen als één van de belangrijkste wensen in deze sector. Ook snelle en een eenvoudige inbedrijfstelling is zeer belangrijk. Daarnaast spelen een goede prijsstelling en de diversiteit van de productkeuze een wezenlijke rol. Om in te spelen op de wensen die in deze sector van belang zijn beschikt Hiflex over een grote voorraad componenten voor de industriële automatisering. Bestellingen vóór 3 uur geplaatst, worden vaak dezelfde dag nog verzonden. Indien nodig wordt er een koeriersdienst geregeld. Een aantal van onze leveranciers beschikken over een grotere voorraad waaruit Hiflex eveneens kan putten. Met een aantal systeem integratoren/ schakelkastbouwers heeft Hiflex een overeenkomst afgesloten. Zij zetten primair de Hiflex producten in en maken gratis gebruik van onze trainingsfaciliteiten. Voor de provincies Groningen en Friesland en het zuiden van Limburg is Hiflex nog op zoek naar een uitbreiding van het netwerk.

Tijdens werktijd staat een team van productspecialisten en technisch specialisten ter beschikking. Indien buiten werktijd ondersteuning gewenst is kan men contact opnemen met onze servicedienst. Men is dan vaak weer snel op weg geholpen. Op onze Hiflex onlinesite staan de nieuwste handboeken en software versies. Beschikt men over de juiste licenties dan kan men vaak snel onderweg een nieuwe versie downloaden.

Door de beschikbaarheid van veel communicatiedrivers binnen de JMobile software t.b.v. de Exor bedienpanelen behoeft een paneelbouwer slechts één product te kennen en kan hij dit aansluiten op vrijwel alle in de wereld ter beschikking staande PLC’s, aandrijf -en regelsystemen. Ook monitoring en service verlening op afstand wordt in deze sector steeds belangrijker. Exor bedienpanelen bieden deze functionaliteit.

Slechts door instellingen van een beperkt aantal parameters kan men al een Invertek frequentieregelaar in bedrijfstellen. Bij het ontwerp heeft het Engelse Invertek “Easy to use” centraal gesteld.

Hierin zijn zij zo goed geslaagd dat het fabricaat wereldwijd de laatste jaren een enorme opgang heeft gemaakt.

Onze leverancier Wöhrle levert een breed scala  kwalitatief goede 24V voedingsystemen voor de paneelbouw.

Onze leverancier Seneca biedt een breed scala remote I/O modules, alarmeringssystemen en meetwaarde omvormers.

Indien men de modulaire Hitachi EHV+ PLC inzet voor een project dan heeft men keuze uit 5 programmeertalen die in CoDeSys versie 3 standaard worden geboden.. Daarnaast is men in staat met deze software met meerdere personen aan hetzelfde project te werken.

Via een OPC server zijn veel PLC systemen direct te koppelen aan het Reliance Scada systeem. Het ontwikkelsysteem wordt t.b.v. de paneel/schakelkastbouwer uiterst aantrekkelijk aangeboden. De runtime software tenslotte wordt  met het project aan de klant mee verkocht. Dure upgrade en update acties komen bij Hiflex niet voor.

Indien gewenst levert Hiflex niet alleen aan de Scada software maar ook de hardware waarop deze draait. Exor biedt een complete reeks industriële panel PC’s tot en met 19″, monitoren en Box IPC’s.  Zo ook biedt ads-tec industriële PC’s, die robuust zijn en ontworpen zijn voor 24/7 bedrijf. Deze zijn in diverse configuraties te verkrijgen vanaf 8” t/m 22” en in uitvoeringen als inbouwpaneel of als terminal.

Branches-schakelkastenbouw_3

Onze producten t.b.v. de sector schakelkastenbouw:

Hitachi PLC’s

Hitachi frequentieregelaars

Invertek frequentieregelaars

Exor bedienpanelen

Ads-tec IPC’s

Reliance Scada systemen

Seneca remote I/O

Wöhrle voedingssystemen

eBis bedienpanelen t.b.v. de gebouwautomatisering/installatie branche

Solcon softstarters

Mitsubishi Factory Automation