Transport en logistiek


Als er aan interne logistiek gedacht wordt in de industrie dan denkt men vaak gelijk aan heftrucks, palletwagens, maar zeker ook aan transportbanen. Voor het laatste bieden de leveranciers van Hiflex diverse oplossingen.

Branches-logistiek_transport_1 Branches-logistiek-transport-2 Branches-logistiek-transport-3

Zo bieden Hitachi en Invertek frequentieregelaars een passende oplossing als het om aandrijvingen gaat met hun WJ200 en E2 serie. Wanneer nu de WJ200 van Hitachi en wanneer nu de E2 van Invertek? Grofweg kan er gesteld worden dat wanneer er geen hoog aanloopkoppel benodigd is men kan volstaan met de E2 van Invertek (V/Hz), maar wanneer er hogere eisen gesteld worden aan het koppel of dynamiek dan zal de WJ200 van Hitachi zijn concurrentie ver achter zich laten.

Voor complexe en nauwkeurige positioneerregelingen staan de programma’s van Hitachi en Servotronix servoregelaars ter beschikking. Hitachi biedt Modbus en Devicenet koppeling en Servotronix, Can en EtherCAT veldbus- koppeling.  Moeten grotere massa’s worden verplaatst dan zijn de SJ700 regelaars van Hitachi en de P2 serie van Invertek een goede oplossing. Deze beschikken over een grote verscheidenheid aan veldbusaansluitingen zodat de regelaars in centrale en decentrale systemen kunnen worden ingezet.

Branches-logistiek-invertek-frequentieregelaars Branches-logistiek-hitachi-frequentieregelaars

Ook kan Hiflex een degelijke en nauwkeurige besturing leveren en het logistieke vraagstuk op klantwens invullen met de EHV+ PLC van Hitachi, welke voorzien is van het zeer krachtige en dynamische Codesys V3 platform. Remote onderstations kunnen via het EH-RIO programma en met de uitbreidingsrekken aangestuurd via Ethernet en Ethercat netwerken worden uitgevoerd.

Branches-logistiek-hitachi-plc-ehv+

Ook onze leverancier Seneca levert krachtige remote I/O oplossingen t.b.v. logistieke systemen.

Om het logistieke proces inzichtelijk te maken voor de operators en managers bieden Exor en Reliance de nodige oplossingen. Zo biedt Exor HMI panelen voor de directe bediening welke voor bijvoorbeeld het management of technische dienst op afstand te benaderen zijn.

Branches-logistiek-exor-bedienpanelenWanneer er behoefte is aan Track&Trace, rapportage en koppelingen naar hoger gelegen systemen, biedt Reliance Scada software de oplossing. IPC’s  waarop de Scada software kan draaien staan ter beschikking van ads-tec en Exor. 

Branches-logistiek-reliance-scada-1 Branches-logistiek-reliance-scada-2 Branches-logistiek-reliance-scada-3

Onze producten t.b.v. de sector logistiek:

Hitachi PLC’s

Hitachi frequentieregelaars

Invertek frequentieregelaars

Exor bedienpanelen

Ads-tec IPC’s

Reliance Scada systemen

Seneca remote I/O

Wöhrle voedingssystemen

Mitsubishi Factory Automation