Voedingsindustrie


De voedingsmiddelenindustrie blijft zich sterk ontwikkelen als het gaat om productiecapaciteit en efficiëntie. Hierbij is industriële automatisering niet meer weg te denken en is er nog veel winst te behalen.
Denk hierbij aan de toegepaste aandrijvingen met het oog op besparing op onderhoudskosten en energie. Hitachi en Invertek spelen hier direct op in met hun aanbod aan frequentieregelaars. Omdat in de voedingsindustrie deelprocessen vaak zeer dynamisch verlopen worden ook aan de dynamiek van de frequentieregelaars hoge eisen gesteld. Een hoog aanloop en remkoppel zijn dan essentieel. Hitachi biedt hiervoor met de regelaar series WJ200 en SJ700 de oplossing. Mocht een hoge IP klasse gevraagd worden wat betreft frequentieregelaars dan biedt Invertek regelaars tot 160 kW in IP66 en IP55.

branches-voedingsindustrie-hitachi-frequentieregelaars branches-voedingsindustrie-invertek-frequentieregelaars branches-voedingsindustrie-invertek-frequentieregelaar-2

Visualisatie is niet meer weg te denken in de voedingsmiddelen industrie. Enerzijds wordt deze gebruikt voor de directe bediening van de processen en anderzijds wordt er steeds meer informatie uit het productieproces verzameld t.b.v. procesbewaking en optimalisatie. Voor de directe bedieningen op de werkvloer wordt er veelal gebruik gemaakt van HMI panelen, waarin Exor een onderscheidend productenpakket biedt als het gaat om bouwvorm, logging en beheer op afstand. Zo zijn de Exor panelen vervaardigd uit gegoten aluminium en aan de frontzijde een IP bescherming van IP66 en zelfs IP69K (100 bar, 80°C). Exor heeft speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie het paneel eTOP4Food ontwikkeld. De Exor panelen zijn uitgerust met het platform JMobile welke diverse mogelijkheden biedt als het gaat om SVG objecten, gebruikersmanagement, logging en beheer op afstand.

branches-voedingsindustrie-exor-jmobile  branches-voedingsindustrie-exor-bedienpanelen

Voor de overkoepelende bediening en monitoring van de productieprocessen bieden vooral de Reliance Scada software en ads-tec IPC’s goede mogelijkheden. Reliance is het Scada pakket welke de leverancier Geovap ontwikkeld heeft voor de procesindustrie. Het is een laagdrempelig en compleet pakket welke prijstechnisch zeer interessant is. Geovap heeft goed gekeken naar wat de wensen uit de markt zijn als het gaat om het gebruik van Scada en hebben deze wensen meegenomen in de ontwikkeling van Reliance. Dit heeft geresulteerd dat Reliance winnaar is van de Microsoft Industry award, welke een producent eenmalig in zijn bestaan kan winnen.

branches-voedingsindustrie-Reliance_scada Branches-voedingsindustrie-reliance-scada-microsoft Branches-voedingsindustrie-reliance-scada-opc

Niet alleen aan de software worden strenge eisen gesteld maar ook aan de hardware waarop deze draait. Zo biedt ads-tec industriële PC’s, welke robuust zijn en ontworpen zijn voor 24/7 bedrijf. Zij zijn in diverser configuraties verkrijgbaar vanaf 8” t/m 22” in uitvoeringen als inbouwpaneel of als terminal. Exor biedt industriële PC’s tot en met 19″, Box IPC’s en monitoren.

Branches-voedingsindustrie-ads-tec-ipc

Uiteraard is in dit geheel de PLC onmisbaar. Door het grote I/O bereik en de mogelijke veldbusstructuren van de Hitachi EHV+ serie (Codesys V3) speelt Hitachi hierop in en maakt deze PLC zeer geschikt voor de besturing van grotere productieprocessen.

Branches-voedingsindustrie-hitachi-plc-ehv+

Omdat een storingsvrije voortgang van het productieproces essentieel is, zijn de duurzaamheid en hoge MTBF waarden zeer belangrijk.
Onze hoogwaardige wereldwijd leverende leveranciers voldoen aan de eisen die aan de continuïteit worden gesteld.

 

Onze producten t.b.v. de voedingsindustrie:

Invertek frequentieregelaars P2 en IP66

Hitachi frequentieregelaars WJ200 en SJ700

Mitsubishi frequentieregelaars D

Hitachi PLC EHV+

Reliance Scada software

Exor bedienpanelen

Ads-tec IPC’s