Zware industrie en infra


Hoge vermogens en hoge koppels op de aandrijfas vaak gecombineerd met een zeer hoge nauwkeurigheid wat aansturingen betreft zijn aspecten welke niet uitzonderlijk zijn in deze tak van industrie.

Al onze leveranciers hebben hierop ingespeeld door een ongeëvenaarde aansturing van de motoren, waarbij zelfs bij stilstand van de motor een vrijwel stabiel koppel aan de as wordt gerealiseerd. Toepassingen waarbij dit van toepassing is zijn hijsapplicaties en bijvoorbeeld pontonbesturingssystemen. Maar wat te denken van het piekvermogen bij bijvoorbeeld de toepassing van shredders?

 Branches-zware-industrie-1 Branches-zware-industrie-2

De P2 serie van Invertek en de SJ700 serie van Hitachi zijn de frequentieregelaars welke uitermate geschikt zijn voor dergelijke applicaties en kunnen hierin dan ook hun specifieke kwaliteiten aantonen.

 Branches-zware-industrie-invertek-frequentieregelaars Branches-zware-industrie-hitachi-frequentieregelaars

Uiteraard zijn er ook applicaties waarbij het alleen om het gecontroleerd aanlopen gaat ter voorkoming van een te hoge aanloopstroom. In deze gevallen waarbij een snelheidsregeling niet gewenst is biedt Solcon oerdegelijke softstarters.

Branches-zware-industrie-6 Branches-zware-industrie-5

Solcon biedt softstarters t/m 3000A welke tot 1100A voorzien zijn met een interne bypass. De series welke voor dergelijke toepassingen geschikt zijn, zijn de RVS-DX/RVS-DXM.

Branches-zware-industrie-solcon-softstartes_1 Branches-zware-industrie-solcon-softstarters_1 Branches-zware-industrie-solcon-softstarters_2

Voor de totale aansturing van de processen in de zware industrie biedt de modulaire EHV+ PLC van Hitachi een passende oplossing. De EHV+ PLC is uitgerust met het platform Codesys V3 welke een ongekende dynamiek levert door zijn openheid en precisie.

Branches-zware-industrie-hitachi-plc-ehv+

Visualisatie, logging en rapportage zijn in de zware industrie gemeengoed geworden. Voor de directe bediening worden HMI panelen vaak direct gekoppeld aan de databus van de PLC en Exor biedt hier diverse mogelijkheden voor. Waar voorheen de panelen hooguit voorzien waren van IP65/66, gaat Exor verder en biedt hierin zelfs panelen welke een beschermingsgraad van IP69K hebben welke ook nog Atex (Zone2/Zone 22)gecertificeerd zijn. Deze panelen met glazen touchscreen zijn ook nog eens goed afleesbaar bij sterk zonlicht.

Branches-zware-industrie-atex Branches-zware-industrie-exor-bedienpanelen

Branches-zware-industrie-exor-bedienpanelen_1

Echter wanneer er een totaal overzicht gevraagd wordt of meer logging en rapportage functionaliteit, is het gebruik van Scada niet vreemd in dergelijke applicaties. Reliance Scada biedt hierin diverse mogelijkheden en staat bekend om zijn laagdrempelig- en openheid. Zo is de ontwikkelomgeving zeer gebruiksvriendelijk en biedt het pakket de functionaliteiten welke maar wenselijk zijn. In de zware industrie wordt veelal gebruik gemaakt van zogenaamde Thin Clients om op de werkvloer te kunnen beschikken over de Scada functionaliteit van de operatorroom. Waar bij diverse pakketten het behoorlijk wat tijd kost dit te realiseren is dit bij Reliance binnen enkele minuten gerealiseerd.

Branches-zware-industrie-Reliance-Scada Branches-zware-industrie-Reliance-Scada_1

Niet alleen aan de software worden strenge eisen gesteld maar ook aan de hardware waarop deze draait. Zo biedt ads-tec industriële PC’s, welke robuust zijn en ontworpen zijn voor 24/7 bedrijf. Deze zijn in diverse configuraties te verkrijgen vanaf 8” t/m 22” en in uitvoeringen als inbouwpaneel of als terminal.

Branches-zware-industrie-ads-tec-ipc

Onze producten t.b.v.de zware industrie:

Hitachi frequentieregelaars serie SJ700

Hitachi PLC’s serie EHV+

Invertek frequentieregelaars Serie P2

Mitsubishi frequentieregelaars serie A

Solcon Softstarters RVS-DX en RVS-DN

Exor bedienpanelen met glazen touchscreen

Reliance scada software

ads-tec industriële PC’s