Over Hiflex


Hiflex_Automatiseringstechniek-Extrieur

Waarom is Hiflex voor u een interessante partner?

Sinds de start van Hiflex in 2000 stond een hoge mate van toegankelijkheid en een optimale support van onze afnemers centraal. Inmiddels heeft Hiflex met zijn gemotiveerde en ervaren medewerkers hiermee een goede naam in Nederland opgebouwd. Met een flexibele en resultaatgerichte instelling streeft Hiflex met zijn afnemers, leveranciers en medewerkers een langdurige en hechte relatie na. Een behoorlijk aantal medewerkers zijn ook aandeelhouder van Hiflex.

Dit resulteert voor u in:
• Een hoge mate van betrokkenheid
• Slagvaardige ondersteuning en advisering
• Degelijke service en nazorg
• Plezierige samenwerking

Hiflex heeft mede hierdoor de laatste jaren een behoorlijke groei doorgemaakt. Het motto naar onze klanten toe is en blijft dan ook:

Let us simply be supportive

Hiflex levert u producten van wereldnaam met een uitstekende ondersteuning voor de industrie, met name:

 • Exor bedienpanelen en IPC’s
 • Invertek frequentieregelaars
 • Hitachi frequentieregelaars
 • Hitachi PLC’s
 • Solcon softstarters
 • CODESYS
 • Ads-tec industriële PC’s
 • Geovap Reliance 4 scada software
 • Seneca remote I/O, signaalomvormers en alarmeringssystemen
 • Wöhrle voedingssystemen
 • Het complete Mitsubishi Electric factory automation programma
 • Merkus permanent magneet motoren en servomotoren 

Voor de maritieme markt levert Hiflex de producten met dezelfde ondersteuning voorzien van speciale maritieme keurmerken uit het leveringsprogramma van:

 • Mitsubishi Electric
 • NavioP maritieme producten
 • Exor
 • Solcon
 • Invertek

Hiflex biedt meer dan alleen de componenten

Medewerkers met ruime ervaring
De meeste medewerkers hebben 15 tot 35 jaar ervaring in de aandrijf- en besturingstechniek. Of het nu gaat om een toepassing in de voedingsindustrie, een hijsinstallatie, verpakkingsmachine of een HVAC toepassing, onze medewerkers hebben er ervaring mee. Al een hoog kennisniveau treft u aan bij de verkoopbinnendienst waarbij iedere medewerker naast een brede algemene product- en toepassingskennis een “eigen” product expertise heeft. Het binnendienstteam wordt ondersteund door een team van projectingenieurs met een hoge specialisatiegraad. Om de kennis scherp te houden doen zij ook zelf regelmatig een software project. Veiligheid wordt bij Hiflex serieus genomen. Alle technisch medewerkers zijn VCA gecertificeerd. Hiflex is VCA* gecertificeerd door de TÜV.

Servicedienst 24 uur per dag beschikbaar
Door onze eigen servicedienst worden snel de meeste reparaties verricht. Sommige reparaties kunnen op locatie plaats vinden; andere verdienen de beschermende omgeving van onze elektrische werkplaats die ruim is voorzien van testinrichtingen. Op elk moment is steeds één van onze technische service medewerkers of specialisten bereikbaar. In geval van nood wordt het magazijn ook ‘s nachts geopend en kan een vervangend product worden verstrekt. Onze servicedienst is na werktijd bereikbaar via: 0180-442340.

Levering uit voorraad
Ondanks de grote verscheidenheid aan artikelen kunnen de meeste producten standaard uit voorraad worden geleverd. De laatste jaren heeft Hiflex de voorraad sterk uitgebreid. Bij een bestelling van een voorraadartikel vóór 15.00 uur vindt de verzending dezelfde werkdag plaats. Spoed levering is in overleg ook mogelijk. Een aantal van onze leveranciers beschikken over een grote eigen voorraad waaruit wij bij zeer grote opdrachten binnen een week kunnen putten.

Ondersteuning
Of het nu gaat om een gerichte technische ondersteuning of een snelle vrijblijvende prijsopgave onze technisch adviseurs, productmanagers, projectingenieurs en servicedienst staan voor u klaar. Wenst u op weg geholpen te worden met een project dan kunt u een maattraining afspreken waarbij wij u gericht op een product op weg helpen.

Nederlandstalige handboeken en snel van start handleidingen
Veel van onze producten worden geleverd inclusief een Nederlandstalige handleiding. Voor sommige producten hebben wij gebruikmakend van onze eigen ervaring snel van start handleidingen geschreven. Dit bespaart u veel tijd bij de inbedrijfstelling.

Gestructureerde informatie voorziening
Hiflex neemt deel aan de belangrijkste vakbeurzen en specifieke branchegerichte beurzen in Nederland.
4 maal per jaar houden wij onze afnemers op de hoogte met veranderingen uit het leveringsprogramma door middel van onze Hiflex koerier.
Onze internet site www.hiflex.nl wordt regelmatig bijgehouden en voorziet u van actuele informatie en acties.
Voor de laatste documentatie, handleidingen en software versies kunt u terecht op onze speciale downloadsite www.hiflexonline.nl.

Trainingen, Workshops en Seminars
Regelmatig verzorgen wij trainingen en workshops in ons eigen opleidingscentrum in Ridderkerk. Ook seminars worden door ons gegeven. Zij worden verzorgd door onze productmanagers, projectingenieurs of service medewerkers. Ook maattrainingen specifiek gericht op uw toepassing zijn mogelijk.
Bij de trainingen wordt er gebruik gemaakt van een ruim aanbod onderwijsleermodellen.
Een uitgebreid overzicht van de trainingen en workshops treft u aan op onze internetsite www.hiflex.nl

Applicatie software en paneelbouw
Heeft u zelf geen tijd of mist u nog even de kennis dan kunnen wij ook de applicatiesoftware voor u schrijven. Ook kunnen wij het geheel voor u laten samenbouwen tot een werkend systeem. De inbedrijfstelling kan, indien gewenst, eveneens door ons verzorgd worden. Hiflex werkt nauw samen met een aantal hoogwaardige paneelbouwers verspreid over geheel Nederland die vaak ook systeemintegrator van onze producten zijn. (Zie service/wederverkoop.)

Hiflex is ook mogelijk voor u de juiste partner voor Co-makership
Indien u zelf even niet de capaciteit heeft om software ontwikkelingen door te voeren in PLC programma’s, HMI applicaties (aanpassen van de bedieningsstructuur, gewenste rapportages) of u wenst het proces met een Scada applicatie uit te breiden dan kan Hiflex u hierbij mogelijk van dienst zijn. U kent de wensen van uw afnemers en van u zelf als geen ander. De Hiflex medewerkers kennen de mogelijkheden van hun apparatuur als geen ander. Samen met u komen we dan tot een optimaal eindresultaat.

Een team van klantgerichte vakspecialisten staat voor uw klaar.

Logo-TUV-VCA

Veiligheid hoog in het vaandel bij Hiflex
Wel het laatste wat je als bedrijf wilt is dat er een ongeluk gebeurt met een van de medewerkers of dat een van de medewerkers een ongeluk veroorzaakt bij één van de afnemers. Jaarlijks gebeuren er in Nederland nog te veel bedrijfsongevallen. Als sinds jaar en dag wordt er bij Hiflex alles aangedaan om deze te voorkomen. Zo zijn alle technische medewerkers VCA gecertificeerd. Het hoofd van de technische afdeling houdt regelmatig veiligheidsbijeenkomsten ( toolbox meetings ) waarbij “in de praktijk ”voorkomende onveilige situaties worden besproken en wordt er regelmatig gecontroleerd op het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en worden er werkplekinspecties uitgevoerd. 

4 Hiflex medewerkers, waaronder de directie beschikken over het diploma VCA-VOL (VCA voor leidinggevenden waaruit dat Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM  in het bedrijf breed wordt gedragen.)

In november 2016 heeft de TüV weer een audit uitgevoerd en is het VCA* veiligheidscertificaat   weer verlengd voor de periode van een jaar en gaf de auditor aan dan het veiligheidsdenken integraal in het bedrijf aanwezig is.